Catherine weer op tribune bij Wimbledon

Vorsten

2021-07-02 14:25:41

Catherine heeft vrijdag weer een kijkje genomen bij Wimbledon. De hertogin van Cambridge zat op de tribune naast voormalig tennisser Tim Henman en zag het mannendubbelspel tussen Jamie Murray en Bruno Soares tegen Nicholas Monroe en Vasek Pospisil.

De komst van Catherine had te maken met de band die ze heeft met de All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC), de organisator van het beroemde Britse tennistoernooi. Hiervan is ze sinds enige jaren beschermvrouwe.

Na het zien van de wedstrijd ging de vrouw van prins William naar de keuken op het terrein waar ze van chef-kok Adam Fargin hoorde hoe deze het afgelopen jaar door de AELTC is gebruikt om dagelijks 200 maaltijden te bereiden. Dat eten werd tijdens de coronapandemie uitgedeeld aan de lokale gemeenschap. Zelf stak ze ook de handen uit de mouwen en hielp ze mee om het eten klaar te maken voor de tennissers die vrijdag in actie komen.

Wimbledon trekt traditiegetrouw veel bezoekers uit de Britse koninklijke familie. Catherine is als tennisfan ieder jaar aanwezig en maandag nam Edward, de neef van koningin Elizabeth, ook al plaats op de eretribune. Vorig jaar kon het evenement vanwege de coronapandemie niet doorgaan.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana