Catherine weer schoonheidsicoon van het jaar

Vorsten

2013-12-28 14:14:00

LONDEN – De vrouw van prins William is verkozen tot het schoonheidsicoon van 2013. Het is al de derde keer op rij dat Catherine met de titel aan de haal gaat.

De 32-jarige hertogin van Cambridge laat de Britse Holly Willoughby en Beyoncé achter zich. De top tien bestaat verder uit Cheryl Cole, Abbey Clancy, Angelina Jolie, Nicole Scherzinger, Adele, Victoria Beckham en Cara Delevingne, zo blijkt uit onderzoek onder 2000 Britse vrouwen dat is terug te vinden op de site van Daily Mail.

”Kate heeft een speciaal plekje in het hart van de natie veroverd en heeft haar positie als schoonheidsicoon verstevigd”, zo zegt onderzoeker Simon Comins. ”De hertogin presenteert zich altijd onberispelijk, maar heeft een stijl waar de gemiddelde persoon zich mee kan identificeren en die als inspiratiebron dient.”

Catherine heeft een grote invloed op de verkoop van bepaalde make-upproducten. ”Bruine haarkleuren en natuurlijke make-up zijn nog nooit zo populair geweest. Het is interessant dat de meeste vrouwen in de top tien dit jaar natuurlijke brunettes zijn.”


Meer Verenigd Koninkrijk