Charles bedankt hulpverleners in Nigeria voor hun werk

Vorsten

26-05-2021 12:28:48

Prins Charles heeft donderdag via een videoverbinding gesproken met hulpverleners van de International Rescue Committee in Nigeria. In het gesprek uitte hij zijn bewondering voor het werk van de vluchtelingenorganisatie, waarvan Charles beschermheer is.

“Het werk van de IRC is niet eerder zo belangrijk geweest. Ik heb heel veel sympathie en enorme bewondering voor wat jullie bereiken, ondanks alle immense moeilijkheden”, zei de prins van Wales tegen de aanwezige medewerkers en artsen. Als gevolg van conflicten in de regio, klimaatverandering en de coronapandemie is de behoefte aan humanitaire hulp in het Afrikaanse land het laatste jaar enorm toegenomen. “Bedankt voor al jullie geweldige werk”, besloot Charles.

De IRC helpt mensen die getroffen zijn door humanitaire crises om te overleven en hun leven weer op te kunnen bouwen. De liefdadigheidsinstelling is actief in meer dan veertig landen wereldwijd.

Charles, die virtueel ook sprak met twee kinderartsen en een onderneemster die hard geraakt is door de pandemie, liet weten snel persoonlijk langs te willen komen. “Ik hoop dat ik op een dag in staat zal zijn om terug te keren naar Nigeria om te zien wat jullie doen”, zei hij.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel