Charles bekijkt productie coronavaccins in Wales

Vorsten

2021-07-05 18:42:30

Prins Charles heeft maandag met eigen ogen gezien hoe in een medicijnfabriek in Wrexham in Wales overuren worden gedraaid om zoveel mogelijk coronavaccins te produceren. In de Wockhardt Vaccine Factory rollen al maandenlang dagelijks zo’n 150.000 AstraZeneca-vaccins uit het laboratorium.

De fabriek speelt met de productie van zo’n 300 miljoen vaccins een belangrijke rol in de vaccinatiestrategie van het Verenigd Koninkrijk. De prins van Wales kreeg een rondleiding door het laboratorium en sprak verschillende medewerkers. Charles bedankte hen voor hun harde werk tijdens de pandemie.

De 72-jarige Britse troonopvolger, die vorig jaar besmet raakte met corona, is inmiddels volledig gevaccineerd. Welke prik hij heeft gekregen, is niet bekend. Charles’ vrouw Camilla kreeg het AstraZeneca-vaccin toegediend, zo vertelde ze in maart tijdens een bezoek aan een tijdelijke priklocatie. Over de eventuele bijwerkingen van het veelbesproken vaccin maakte de 73-jarige hertogin van Cornwall zich geen zorgen. “Ik haat injecties zo erg dat ik mijn ogen dicht deed”, antwoordde Camilla destijds op de vraag of ze vooraf wist welk vaccin ze kreeg. “Wat het resultaat ook is, je neemt het hoe het komt.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana