Charles, Camilla, William en Catherine vieren Burns Night

Vorsten

25-01-2021 21:43:39

In het Verenigd Koninkrijk worden maandag allerlei speciale etentjes gegeven ter ere van de verjaardag van de Schotse dichter Robert Burns. Ook Charles, Camilla, William en Catherine staan tijdens de zogenoemde Burns Night stil bij het leven en werk van de dichter (1759-1796).

“Op veel manieren is Burns Night een viering als geen ander: Schots tot op het bot, met toch een internationale aantrekkingskracht”, zegt prins Charles over de schrijver, wiens beroemdste gedicht Auld Lang Syne is. “Want geen andere poëet in de geschiedenis is zo gevierd als Robert Burns.”

Dit jaar wordt de viering van Burns Night – vanwege de coronacrisis – virtueel gevierd. Samen met de Robert Burns World Federation haalde Charles het beroemdste gedicht van de schrijver aan. “Het zijn woorden die wereldwijd een symbool van gemeenschap zijn geworden. Nooit is dat gevoel van verbinding belangrijker geweest dan nu.”

Camilla, William en Catherine

Ook zijn vrouw Camilla las in een video op sociale media een gedicht van Burns voor. Zij drukte haar volgers in het bijschrift op het hart om “vol te houden, veilig en sterk te blijven en de gedachte van Burns Night het hele jaar door uit te dragen.”

Prins William en zijn vrouw Catherine vierden het leven van de bekende poëet weer op een andere manier. Zij gaven in samenwerking met NHS Charities Together het personeel van ziekenhuizen in Schotland een speciale maaltijd, die normaal gesproken geserveerd wordt tijdens de zogenoemde Burns Suppers. De lunch bestond uit haggis, koolraap en aardappelpuree.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.