Charles eert wetenschap bij opening onderzoekscentrum AstraZeneca

Vorsten

23-11-2021 17:50:03

Prins Charles heeft dinsdag zijn waardering uitgesproken voor de Britse biowetenschap en voor iedereen die heeft meegewerkt aan de snelle ontwikkeling van het zogeheten Oxford-coronavaccin. Dat deed hij tijdens de opening van een nieuw onderzoekscentrum van farmaceut AstraZeneca in het Britse Cambridge.

“Het was een inspirerend moment toen prins Charles vandaag tijdens de opening van het wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van AstraZeneca zijn waardering uitsprak voor de buitengewone Britse sector voor biowetenschap, de Oxford Vaccine Group en iedereen die het vaccin in slechts twaalf maanden hielp ontwikkelen”, schrijft de Britse minister voor Wetenschap, Onderzoek en Innovatie George Freeman dinsdag op Twitter. Bij de tweet plaatste hij een aantal foto’s van de prins in het nieuwe onderzoekscentrum.

Tijdens de opening van het gebouw, dat volgens persbureau Reuters 1 miljard Britse pond (1,18 miljard euro) heeft gekost, hield de kroonprins een korte toespraak en kreeg hij een rondleiding. In het nieuwe centrum wil AstraZeneca, dat door de ontwikkeling en productie van een vaccin tegen Covid-19 tegenwoordig ook bekend is in niet-medische kringen, nog meer onderzoek doen naar vaccins en therapie met antilichamen.

Meer Verenigd Koninkrijk