Charles en Camilla bezoeken krantenredactie

Vorsten

2015-02-25 13:23:00

LONDEN – De Prins van Wales en zijn echtgenote Camilla, de Hertogin van Cornwall, hebben woensdagmiddag een bezoek gebracht aan de redactie van de London Evening Standard. Charles en Camilla spraken met redacteuren en verslaggevers van het grootste regionale dagblad van de Britse hoofdstad, zo meldt de krant zelf.

Het prinselijk paar kreeg een rondleiding over de redactie van de Standard, opgericht in 1827, en spraken met journalisten van de nieuws-, sport- en stadsredactie. Charles en Camilla lazen bovendien een aantal van de meest beroemde voorpagina’s van de krant voor en ontvingen een ingelijste voorpagina van de krant van woensdag. Toen het stel voor een foto poseerde voor de royalty-redactie met een banier van de krant op de achtergrond, noemde Charles dit met een lach “goedkope publiciteit”.

Het is de eerste keer dat Charles en Camilla de redactie bezochten. Volgens hoofdredacteur Sarah Sands was het een enorme eer om de prins en de hertogin te mogen ontvangen. “Het feit dat ze de tijd nemen om ons te bezoeken, toont dat ze heel betrokken zijn met alles wat er tegenwoordig in Londen gebeurt.”

Camilla vervolgde haar dag zonder haar echtgenoot, met een bezoek aan de kinderkrant First News. Dit is het meest succesvolle dagblad voor kinderen en tieners in de wereld. Camilla sprak hier met medewerkers en betrokken kinderen over het Children United-project van de krant. Het initiatief biedt via hun website onderwijskansen aan kinderen over de hele wereld.


Meer Verenigd Koninkrijk