Charles en Camilla bij Ballater Highland Games

Vorsten

13-08-2014 13:20:00

BALLATER – Camilla verzuchtte in november vorig jaar dat ze haar man prins Charles nooit eens ertoe kon verleiden om het rustig aan te doen en te genieten van de zon, of een rustig middagje in de tuin. “Hij moet altijd iets om handen hebben. Het woord ontspanning kent hij niet. Het is werk, werk, werk”, aldus Camilla aan de vooravond van Charles’ 65e verjaardag in 2013.

De zomervakantie is geen uitzondering. Charles en Camilla zijn woensdag als ‘hertog en hertogin van Rothesay’, zoals ze in Schotland worden aangeduid, in Ballater aanwezig bij de Ballater Highland Games. Die vieren dit jaar hun 150-jarig bestaan. Deze Schotse Hoogland-spelen worden sinds 1864 elk jaar op de tweede donderdag van augustus gehouden.

Op het programma staan typische Schotse activiteiten als boomstam gooien en touwtrekken, maar ook een doedelzakcompetitie en volksdansen. Chieftain, zoals de voorman van het evenement wordt genoemd, is sinds 1948 kapitein Alwyne A. C. Farquharson, die eveneens het hoofd is van de Farquharson-clan.

Charles en Camilla hoeven overigens niet ver te reizen om het nabij Aberdeen gelegen Ballater te komen. De spelen worden gehouden op 2 kilometer van Birkhall, hun Schotse zomerresidentie en 12 kilometer van Balmoral, het Schotse vakantieverblijf van koningin Elizabeth.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord