Charles en Camilla bij paardenraces op Royal Ascot

Vorsten

2021-06-15 17:25:14

Net als voorgaande jaren staat een groot deel van de Britse koninklijke familie de komende dagen langs de baan van Royal Ascot. Dinsdag zijn daar de jaarlijkse paardenraces begonnen, in aanwezigheid van prins Charles en zijn vrouw Camilla. Zij zullen aan het einde van de dag de prijzen uitreiken aan de winnaars.

Ook prins Edward en zijn vrouw Sophie, prinses Anne en Zara Tindall en haar man Mike zijn van de partij bij het evenement in Ascot. In tegenstelling tot vorig jaar is er ook publiek welkom bij de races. Koningin Elizabeth, groot paardenliefhebber en eigenaresse van renpaarden, was er op de eerste dag niet bij. Verschillende Britse media schrijven dat ze waarschijnlijk nog wel een kijkje komt nemen. De paardenraces duren in totaal vijf dagen.

Dinsdag kwam al wel een van Elizabeth’s paarden in actie. Zonder groot succes overigens: King’s Lynn eindigde als zevende. De komende dagen nemen nog meer paarden van de 95-jarige koningin deel aan de races.

Vorig jaar moest Elizabeth Royal Ascot vanwege de coronacrisis overslaan. Voor het eerst in 75 jaar kon ze de races niet bijwonen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana