Charles en Camilla brengen dit jaar eerste bezoek buitenshuis

Vorsten

2021-02-18 13:25:31

De Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn voor het eerst dit jaar in het openbaar verschenen. Het echtpaar bracht een werkbezoek aan het Queen Elizabeth Hospital in Birmingham, waar veel coronapatiënten liggen.

Charles en Camilla bleven lange tijd thuis vanwege de coronalockdown in het land. Ze voerden veel gesprekken, maar die waren allemaal digitaal. In Birmingham werden de prins van Wales en de hertogin van Cornwall vergezeld door Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid. Ze droegen een mondkapje en hielden afstand.

In het ziekenhuis ging het stel in gesprek met verpleegsters en vrijwilligers over de gevolgen van het virus. Ook keken ze mee hoe mensen werden gevaccineerd tegen het coronavirus.

Het bezoek van Charles en Camilla zorgde voor blijheid bij fans van het Britse koningshuis. “Ik ben zo blij om ze weer buiten te zien!”, twitterde iemand. Een ander gaf aan “blij te zijn dat dit soort bezoeken weer worden gedaan”, terwijl een andere fan zich juist zorgen maakte. “Ik snap dat de coronarichtlijnen goed worden opgevolgd, maar ik hoop wel dat ze niet besmet zijn geraakt”, schreef zij.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?