Charles en Camilla in coronajaar druk met vooral online-events

Vorsten

2021-06-28 14:29:06

Ondanks de coronapandemie hebben prins Charles en zijn vrouw Camilla het afgelopen jaar niet stilgezeten. De prins van Wales en de hertogin van Cornwall waren in de periode maart 2020 tot maart 2021 druk in de weer met vooral digitale bijeenkomsten en vergaderingen, zo blijkt uit het gepubliceerde jaarverslag.

In totaal hebben Charles en Camilla aan 348 virtuele events, briefings en bezoeken deelgenomen. Daarnaast hebben ze ook nog eens 179 videoboodschappen opgenomen die voor verschillende doeleinden gebruikt werden. Die video’s zijn, samen met al het andere bewegende beeldmateriaal, in totaal 57 miljoen keer bekeken op de sociale kanalen van het stel.

Nadat de lockdown in het Verenigd Koninkrijk weer een beetje losgelaten werd, gingen Charles en Camilla ook weer fysiek op pad om mensen persoonlijk te ontmoeten. De prins van Wales en de hertogin van Cornwall gingen dan voornamelijk naar frontliniewerkers die zich tijdens de coronapandemie flink hebben ingezet voor de volksgezondheid.

Reiskosten

Eerder werd al bekend dat de Britse royals gezamenlijk minder hebben gereisd in de genoemde periode. Alleen Charles stapte in het vliegtuig voor buitenlandse reizen naar onder meer Koeweit en Berlijn.

In totaal maakten Charles en Camilla 252.000 pond (ruim 293.000 euro) aan reiskosten met de trein en het vliegtuig. Dat was veel minder dan de ruim 1,7 miljoen pond (meer dan 2 miljoen euro) in de periode maart 2019 tot maart 2020.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana