Charles en Camilla nemen kerstgedicht op met bekende sterren

Vorsten

24-12-2020 10:55:58

Prins Charles en zijn echtgenote Camilla hebben samen met een aantal bekende acteurs en actrices een speciaal kerstgedicht opgenomen. Met de opbrengst van de video hopen ze de door corona noodlijdende film- en theaterindustrie een steuntje in de rug te geven.

Het stel nodigde sterren als Judi Dench, Maggie Smith, Daniel Craig, Ncuti Gatwa en Tom Hardy uit op Clarence House in Londen om een nieuwe versie van het gedicht Twas The Night Before Christmas, dat in 1823 is geschreven door Clement Clarke Moore, op te nemen. Ieder nam een stukje van het vers voor zijn of haar rekening.

Prins Charles is een beschermheer van het Actors Benevolent Fund, dat mensen in de creatieve industrie financieel ondersteund. Nadat hij van verschillende kanten hoorde over de financiële gevolgen die de coronapandemie op acteurs en theatermakers heeft, kwam hij naar eigen zeggen op het idee van het filmpje.

De video waarin alle sterren het gedicht opdragen, verschijnt op kerstavond op de social mediakanalen van Clarence House.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.