Charles en Camilla opnieuw naar Ierland

Vorsten

23-05-2016 14:25:00

Prins Charles is maandag in Belfast begonnen aan een driedaags bezoek aan Noord-Ierland en de Ierse republiek. Echtgenote Camilla sluit zich dinsdag aan. Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat het prinselijk paar Ierland bezoekt.

Charles nam in Belfast een kijkje bij de cybersecurity-eenheid van Queen’s University in het Science Park. Daar leerde hij hoe voorkomen kan worden dat hackers inbreken in de computers en installaties van het elektriciteits- en waterbedrijf.

In de Ierse republiek woensdag gaan Charles en Camilla naar Donegal, waar beiden gedeeltelijk een apart programma afwerken met visites aan een school, een technologiecentrum en Glenveagh Castle en het aangrenzende nationale park.

Het officieel bezoek aan Ierland borduurt voort op het staatsbezoek van koningin Elizabeth in 2011, het eerste van een Brits staatshoofd sinds de onafhankelijkheid van het buurland. “Het bezoek is een erkenning van de warme vriendschapsbanden tussen beide landen”, aldus een woordvoerder van Clarence House, het secretariaat van prins Charles.

Meer Verenigd Koninkrijk