Charles en Camilla samen naar Cyprus en Jordanië

Vorsten

2020-02-25 18:07:34

Prins Charles en Camilla bezoeken in maart achtereenvolgens samen de landen Cyprus en Jordanië. De prins van Wales pakt al wat eerder de koffers, want hij bezoekt solo de republiek Bosnië en Herzegovina. Dit kondigde Clarence House dinsdag aan.

Prins Charles is op dinsdag 17 en woensdag 18 maart in Sarajevo en Srebenica. Hij zal bij het gedenkteken van Srebenica zijn respect betuigen aan de slachtoffers van de genocide die er 25 jaar geleden plaatsvond. Ook ontmoet hij overlevenden, onder wie moeders die nog steeds op zoek zijn naar hun vermiste familieleden.

Camilla vergezelt haar man als hij zijn reis voortzet op Cyprus. Het bezoek aan Cyprus is het eerste koninklijke bezoek sinds koningin Elizabeth het mediterrane eiland bezocht in 1993. Met het nieuwe bezoek beoogt Groot-Brittannië de historische banden met Cyprus aan te halen op gebieden als wetenschap en onderwijs. Charles en Camilla bezoeken tot zaterdag 21 maart zowel de hoofdstad Nicosia als ook het Troödosgebergte en de havenstad Larnaca om zich onder te dompelen in de traditionele Cypriotische cultuur.

Na het bezoek aan Cyprus zijn Charles en Camilla tot en met woensdag 25 maart in Jordanië, waar ze een groot deel van de reis worden vergezeld door leden van het Jordaanse koningshuis. Tijdens het koninklijke bezoek laat Jordanië zien hoe het land vluchtelingen opvangt en hoe deze vluchtelingen zich met steun van organisaties weten te integreren in de Jordaanse gemeenschap.
Meer Verenigd Koninkrijk

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!