Charles en Camilla sluiten VS-bezoek af

Vorsten

2015-03-21 07:23:00

LOUISVILLE – Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben hun vierdaagse bezoek aan de Verenigde Staten afgesloten. Het Britse paar was vrijdag, op de laatste dag, in de Amerikaanse staat Kentucky.

Charles en Camilla kregen bij aankomst in Louisville een brief van bokslegende Muhammad Ali overhandigd van de gouverneur van Kentucky. De 73-jarige sportlegende heette in de brief de prins van Wales en de Hertogin van Cornwall welkom in zijn stad. Vanwege zijn fragiele gezondheidstoestand kon Ali niet aanwezig zijn bij de aankomst.

De zoon van koningin Elizabeth en zijn echtgenote kregen hierna een toer langs een Afro-Amerikaans cultuurcentrum, waar ze werden toegezongen door een kinderkoor. Vervolgens bezocht Camilla een buurtcentrum dat zich inzet voor minder kansrijke kinderen in Louisville.

Charles riep ondertussen in de kathedraal van de Assumptie op tot het beter beschermen van het milieu. ”Als we onze beschaving willen behouden, moeten we voor de aarde zorgen”, aldus de prins. Hij zei dat klimaatveranderingen dreigen ons allemaal te ‘overspoelen’. ”Als grootvader ben ik niet van plan om mijn kleinkinderen, of die van anderen, teleur te stellen”, aldus Charles, doelend op de plicht van de huidige generatie om de toekomst veilig te stellen voor de komende generatie.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt