Charles en Camilla steunen slachtoffers storm

Vorsten

2016-01-01 10:58:00

BALLATER – De Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben op oudjaarsdag slachtoffers van de storm Frank een hart onder de riem gestoken. Charles en Camilla bezochten het getroffen gebied en een opvanglocatie in het Schotse Ballater.

Het bezoek van Charles en Camilla was niet gepland. Clarence House, het secretariaat van de prins van Wales, heeft het over ‘een spontaan bezoek’. Volgens The Telegraph besloten Charles en Camilla op stap te gaan toen ze vernamen dat koks van Charles’ Schotse residentie Birkhall maaltijden bereidden voor de geëvacueerden.

Het paar, dat in Schotland bekendstaat als de hertog en hertogin van Rothesay, kreeg een rondleiding door het getroffen gebied en sprak bij een opvanglocatie met slachtoffers die hun huis verloren.

Schotland werd de afgelopen dagen zwaar getroffen door de storm Frank. Verschillende rivieren traden buiten hun oevers, als gevolg van de overstromingen werden dorpen volledig afgesloten van de buitenwereld. Charles en Camilla verblijven momenteel op Birkhall, dat een paar kilometer van Ballater ligt.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana