‘Charles en Diana’ slepen beiden Golden Globe in de wacht

Vorsten

01-03-2021 08:01:13

De Netflix-serie The Crown, over het Britse koningshuis, heeft tijdens de uitreiking van de Golden Globes vier prijzen gewonnen. De serie werd uitgeroepen tot beste tv-dramaserie terwijl Emma Corrin en Josh O’Connor, die de rollen van prinses Diana en prins Charles spelen in het vierde seizoen, wonnen in de categorie Best Performance by an Actor/Actress Television Series Drama. Het is voor beide acteurs de eerste Golden Globe die ze winnen.

“Ontzettend bedankt, dit is echt een enorme eer. Ik wil het hele team bedanken voor de geweldige tijd die ik op de set heb gehad. En vooral heel veel dank aan mijn ‘Prince Charming’ Josh O’Connor, zonder jou had ik dit niet gekund,” aldus Corrin, die totaal overvallen leek te zijn met de prijs. Ze bedankte ook wijlen prinses Diana voor haar compassie en empathie. “Namens iedereen die zich u herinnert en u in zijn of haar hart draagt: bedankt voor alles.”

Emma versloeg haar The Crown-collega Olivia Colman, die voor haar rol als Queen Elizabeth in dezelfde categorie genomineerd was.

O’Connor was eveneens verrast met zijn winst. Hij gaf onder andere mede-genomineerden Al Pacino (Hunters) en Jason Bateman (Ozark) het nakijken. Hij kon nauwelijks geloven dat hij gewonnen had. “Pfff…wow. Dit is echt ongelooflijk, echt ongelooflijk. Wat een eer om met deze mensen genomineerd te mogen zijn. Ik ben enorm dankbaar voor deze prijs en wil het hele team van The Crown bedanken voor alles.”

Gillian Anderson won een Golden Globe voor haar rol als Margaret Thatcher, als Best Supporting Actress.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.