Charles en vrouw staan stil bij aanslag Nice

Vorsten

2018-04-13 14:34:00

De Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla staan tijdens hun officiële bezoek aan Frankrijk, volgende maand, stil bij de aanslag in Nice. Clarence House maakte vrijdag meer details bekend van de reis naar Frankrijk en Griekenland die Charles en Camilla van 7 tot en met 11 mei maken.

Nice is de eerste stop van de Britse troonopvolger en zijn vrouw. In de Zuid-Franse stad staan ze stil bij de aanslag op de Promenade des Anglais. Daar reed op 14 juli 2016, vlak na afloop van een vuurwerkshow ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag, een vrachtwagen in op de menigte. Zeker 86 mensen kwamen om.

Na het bezoek aan Nice gaan Charles en Camilla naar Lyon, waar onder meer een bezoek aan Interpol op de agenda staat. Voor de prins is het de 33e keer dat hij een officieel bezoek brengt aan Frankrijk, voor Camilla is het haar zevende bezoek.

Krans

De hertogin van Cornwall brengt voor het eerst een officieel bezoek aan Griekenland. Voor haar man is het de tweede keer dat hij officieel afreist naar het land. Het paar begint in Athene met een kranslegging bij het Graf van de Onbekende Soldaat. Vervolgens worden Charles en Camilla ontvangen door de Griekse president Prokopis Pavlopoulos en premier Alexis Tsipras.

Ook op de tweede dag legt de prins een krans, dit keer op een militaire begraafplaats van de Gemenebeststrijdkrachten. Vervolgens bekijkt Charles een aantal Griekse oorlogsschepen, terwijl Camilla met Tsipras’ vrouw naar Griekse kunst kijkt in het Benaki Museum. De hertogin gaat ook zonder haar man naar het klooster van Kessariani, een Byzantijns klooster dat op de berg Imittos ligt.

Charles en Camilla eindigen hun bezoek aan Griekenland op Kreta, waar ze de opgravingen bij Knossos bekijken. Ook gaan de twee naar een lokale liefdadigheidsorganisatie die migranten opvangt.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.