Charles grapt over zijn moeder Elizabeth

Vorsten

2016-02-02 19:57:00

Het geheugen van koningin Elizabeth wordt een dezer dagen op de proef gesteld door haar oudste zoon prins Charles. Die kreeg namelijk bij een werkbezoek aan de liefdadigheidsinstelling ‘Stuur een koe’ (voor hulp aan Afrikaanse boeren) in Bath een 77-jaar oude portretfoto van zijn moeder cadeau. “Ik zal eens kijken of ‘Mama’ zich deze foto herinnert, en nog weet wat ze droeg toen hij is gemaakt”, zei Charles na ontvangst.

Clarence House, het kantoor van de prins van Wales, deelde de foto op Instagram en dinsdag vertelden Britse media het verhaal achter de tot dusver onbekende opname uit 1939. De foto is onderdeel van een serie die de Canadese fotograaf Lawrence Audrain destijds maakte van de Britse troonopvolgster prinses Elizabeth.

Haar moeder koningin Elizabeth vond de foto te gewoontjes en keurde hem af voor publicatie of verspreiding. Audrain nam het origineel mee terug naar huis, waar die verstofte op zolder totdat zijn dochter hem kreeg uit de nalatenschap en aan ‘Send a Cow’ schonk. En zo was de cirkel rond en kreeg prins Charles bij zijn visite aan de organisatie de foto als geschenk. Hij beloofde de opname aan zijn moeder te laten zien, compleet met gewetensvraag over het hoe en waar van de fotosessie.


Meer Verenigd Koninkrijk