Charles gastheer bij NAVO-top in Wales

Vorsten

23-08-2014 14:14:00

NEWPORT – Minister-president Mark Rutte krijgt begin september de kans de hand te schudden van prins Charles. Die is namelijk gastheer tijdens een receptie op de eerste avond van de tweedaagse NAVO-top in Newport in Wales. In het Celtic Manor Resort ontvangt Charles, namens de regering en als prins van Wales, de deelnemers aan de topconferentie.

Onder de aanwezigen bevinden zich naast Rutte onder anderen de Amerikaanse president Barack Obama, de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het is voor het eerst dat de NAVO weer op dit niveau bijeenkomt sinds de top van 2012 in Chicago en het is voor het eerst sinds 1990 dat de top in Groot-Brittannië wordt gehouden.

Bij de prinselijke receptie en het aansluitende diner, waarvoor chef-kok Stephen Terry uit Wales de verantwoordelijkheid draagt, wordt de aandacht van de wereldleiders gevestigd op Wales. “Het is tijd dat we dit deel van het koninkrijk in de schijnwerpers zetten”, aldus premier David Cameron eerder dit jaar in een persverklaring. “Na de G8 in Noord-Ierland, de Olympische Spelen in Londen en de Gemenebestspelen in Schotland is het nu de beurt van Wales.”

Meer Verenigd Koninkrijk