Charles had meer blessures dan bokskampioen

Vorsten

20-01-2015 18:06:00

LONDEN – Prins Charles liep als polospeler meer sportblessures op dan bokskampioen Amir Khan. De 28-jarige lichtgewicht wereldkampioen en olympische medaillewinnaar ontmoette de Britse prins in dinsdag Sunderland waar ze een bezoek brachten aan jongerenorganisatie National Citizens Service.

De sportievelingen deelden daar verhalen over de blessures die ze opliepen. De conclusie: de 66-jarige prins van Wales, die tot 2005 polo speelde, brak meer botten dan de bokser, weet The Telegraph. De Britse krant stelde een flinke waslijst op van Charles’ verwondingen.

Zo bracht Charles in 1990 drie nachten in het ziekenhuis door toen hij zijn rechter arm had gebroken tijdens een polowedstrijd. Hij ging drie maanden later opnieuw onder het mes omdat er een metalen plaat in zijn arm moest worden gezet. Verder liep hij verschillende rugblessures op, verloor zijn bewustzijn nadat hij in 2001 van een paard viel, onderging een knieoperatie, raakte tien dagen lang zijn stem kwijt in 1981 nadat hij een bal tegen zijn keel had gekregen en brak hij een bot in zijn schouder en een rib tijdens vossenjacht.

Khan wist de schade te beperken tot meerdere botbreuken in zijn handen. “We hadden een gesprek over boksen, over zijn polospel en over de verwondingen die we opgelopen hebben. Hij had meer verwondingen dan ik. Zo zie je maar: je kan bij alle sporten gewond raken.”

Meer Verenigd Koninkrijk