Nieuwe biografie over prins Charles

Vorsten

2015-01-31 14:25:00

LONDEN – The Heart of a King, de nieuwe biografie over prins Charles, verschijnt volgende week. The Telegraph licht alvast een tipje van de sluier op over wat er zoal in het boek staat.

Prins Charles heeft al met koningin Elizabeth gesproken over ‘het gevoelige onderwerp’, namelijk de troonopvolging. Charles zou met zijn moeder besproken hebben wat voor ‘soort koning’ hij zou moeten worden zodra hij haar opvolgt. De prins praat alleen met Elizabeth over dit onderwerp en met niemand anders, benadrukken bronnen. Hoe Charles dan ook werkelijk over zijn aanstaande koningschap denkt, weet alleen de koningin.

In The Heart of a King staat onder andere beschreven dat Charles de dood van zijn ouders zou vrezen en nog steeds zou rouwen om de dood van zijn grootmoeder, de Queen Mother, en zijn oom, Earl Mountbatten, die in 1979 werd vermoord door de IRA.

Maar de lezer komt ook een aantal nieuwe luchtige dingen over Charles te weten. Zo is de prins fan van de comedyserie Blackadder en identificeert hij zich het meest met het personage Baldrick, de bediende wiens plannen vaak belachelijk worden gemaakt door zijn leidinggevenden. Verder bewaart de zuinige Charles kliekjes en eet deze de volgende dag op en zou erg goed zijn in het imiteren van de andere mensen.


Meer Verenigd Koninkrijk