‘Charles hoeft geen koning Charles te heten’

Vorsten

2018-08-15 18:41:00

Als prins Charles ooit koning wordt, staat het niet vast dat hij verder als koning Charles door het leven zal gaan. Hij kan ook kiezen voor een andere titel, zegt voormalig Buckingham Palace- woordvoerder en schrijver van On Duty with the Queen, Dickie Arbiter in HELLO! Magazine.

“Hij kan ook voor een van zijn andere namen Philip, Arthur of George kiezen”, aldus Arbiter. Het zou niet ongebruikelijk zijn als Charles hiervoor kiest. De eerste naam van de vader van koningin Elizabeth II was Albert, maar hij koos voor de titel koning George VI, terwijl hij door familieleden en vrienden Bertie werd genoemd.

Een vroegere Albert koos bij zijn kroning voor de naam koning Edward VII. En koning Edward VIII koos wel voor zijn eerste naam, maar werd door familie en vrienden David genoemd.

Dickie Arbiter onthult in het interview ook dat Charles bij zijn kroning een hele trits aan titels zal erven, zoals Hertog van Lancaster, Verdediger van het Geloof, Hooggouverneur van de Kerk van Engeland, Hoofd van het Gemenebest en Koning van andere Rijken en Gebieden.


Meer Verenigd Koninkrijk