Charles introduceert een ‘natuur challenge’

Vorsten

2021-02-13 17:38:47

In Engeland zijn veel Britse scholieren aankomende week vrij, vanwege de voorjaarsvakantie. En daarvoor heeft prins Charles een bezigheidstherapie bedacht: een natuur challenge.

Op Twitter deelt de prins van Wales een filmpje, waarin hij de Britten uitnodigt de natuur in de omgeving te verkennen door middel van een challenge. De voorjaarsvakantie duurt zes dagen en daarom heeft de prins zes kleine challenges bedacht. Elke dag verschijnt er een nieuwe op het Instagramaccount van Clarence House, het huis van Camilla en Charles. De eerste start maandag.

“Het is weer de tijd van het jaar dat er allerlei verschillende wonderlijke dingen aan het gebeuren zijn, nu de natuur wakker wordt na de winterslaap”, legt Charles uit in het filmpje. “Knoppen op de bomen worden bladeren, bollen duwen bloemen naar boven en binnenkort horen we de vogels weer in de ochtend fluiten.”

De challenges zijn bedoeld om Britten meer in contact met de natuur te laten komen. Elke challenge zou gemakkelijk uitvoerbaar moeten zijn, of je nou in de stad of op het platteland woont. Deelnemers kunnen foto’s, tekeningen of zelfs gedichten van hun challenges delen onder de hashtag #PoWNatureChallenge.


Meer Verenigd Koninkrijk