Charles koopt een elektrische Jaguar

Vorsten

2018-09-03 13:42:00

Prins Charles kijkt uit naar de levering deze week van een splinternieuwe elektrische auto. De prins van Wales heeft voor een kleine 66.000 euro een Jaguar I-Pace gekocht en speciaal voor hem wordt deze geleverd in de kleur ‘Loire Blue’.

Dit donkerblauw gebruikt de Britse autofabrikant voor meer modellen, maar niet voor de elektrische auto. Voor Charles echter werd ongetwijfeld graag een uitzondering gemaakt. De aankondiging dat de prins een elektrische Jaguar heeft gekocht en niet bijvoorbeeld een Tesla Model S, waarin hij eerder dit jaar een proefrit maakte, is alleen al in internationale reclame miljoenen waard.

De Jaguar heeft een actieradius van 470 kilometer en is daarmee geschikt om Charles te vervoeren tussen zijn Londense residentie Clarence House en zijn buitenhuis Highgrove. Volgens Britse media zijn bij beide woningen oplaadpunten geïnstalleerd.

De milieubewuste prins had zijn Aston Martin DB5 die hij in 1969 van koningin Elizabeth kreeg als cadeau voor zijn 21e verjaardag al laten ombouwen opdat deze kon rijden op bio-ethanol.


Meer Verenigd Koninkrijk