Charles kreeg donaties in contanten van Qatarese sjeik

Vorsten

26-06-2022 20:42:03

Prins Charles heeft tussen 2011 en 2015 3 miljoen euro in contanten gekregen van de voormalig Qatarese premier sjeik Hamad bin Jassim al-Thani. Het ging om donaties voor de liefdadigheidsinstelling van de prins van Wales, schrijft The Sunday Times.

Volgens de krant kreeg Charles bij een van de donaties een bedrag van een miljoen euro. Deze kreeg de oudste zoon van koningin Elizabeth overhandigd in een koffertje in zijn residentie Clarence House.

Clarence House stelt dat er inderdaad donaties zijn ontvangen en dat deze direct zijn overhandigd aan het fonds. Daarbij zijn alle “juiste procedures” gevolgd, aldus het kantoor. De betrokken stichting, Prince of Wales’s Charitable Fund, bevestigt dat.

De onthulling komt nadat vorig jaar een mogelijke fraudezaak die gelinkt was aan The Prince’s Foundation, een andere stichting van Charles, aan het licht kwam. Een Saoedische miljardair zou in ruil voor donaties het Britse staatsburgerschap en een ridderorde hebben geëist. Charles zei hierover dat hij hiervan niet op de hoogte was.

Meer Verenigd Koninkrijk