Charles maakt zich grote zorgen om jeugdwerkloosheid door corona

Vorsten

18-06-2020 16:11:33

De Britse prins Charles maakt zich grote zorgen over de jeugdwerkloosheid in Groot-Brittannië als gevolg van het coronavirus. Volgens hem heeft de jeugd “meer dan ooit” hulp nodig, nadat uit nieuwe cijfers is gebleken dat het aantal jongeren dat een werkloosheidsuitkering aanvraagt in twee maanden tijd is verdubbeld.

“Jeugdwerkloosheid kan een vreselijke neerwaartse spiraal veroorzaken”, zegt Charles in een videoboodschap, opgenomen voor zijn liefdadigheidsinstelling The Prince’s Trust. “Die kan invloed hebben op de geestelijke gezondheid en leidt tot een laag gevoel van eigenwaarde, armoede, dakloosheid, of erger.”

De prins benadrukte dat jongeren in zware economische tijden het zwaarst getroffen worden, met name in de horeca- en toerismebranche. De liefdadigheidsinstelling van de prins, die jongeren helpt op het goede spoor te komen, heeft daarom een speciale website opgericht die jonge Britten aan een geschikte baan moet helpen.

Charles heeft The Prince’s Trust opgericht om jongeren en volwassenen tussen de 11 en 30 jaar te helpen die werkloos zijn, worstelen op school of dreigen buitengesloten te worden.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.