Charles ontmoet Roemeense kroonprinses

Vorsten

2016-05-31 14:20:00

Prins Charles heeft tijdens zijn verblijf in Boekarest een ontmoeting gehad met de Roemeense kroonprinses Margarita en haar man prins Radu. De Britse troonopvolger, die voor vakantie in Roemenië is, ontmoette het paar in het Elisabeta paleis.

Charles kreeg een korte rondleiding door het in 1936 gebouwde paleis, dat in 2001 door de staat ter beschikking is gesteld aan koning Mihai. De koninklijke familie heeft er zijn kantoor en belangrijke gasten worden in dit paleis ontvangen.

Volgens een mededeling van het hof is met Charles gesproken over de gezondheidstoestand van koning Mihai en koningin Ana. Ook had de prins een ontmoeting met prinses Muna van Jordanië, die al enkele dagen in Boekarest logeert. Muna is de moeder van de Jordaanse koning Abdullah.

Eerder maandag had Charles gesprekken met de Roemeense president Klaus Iohannis en met premier Dacian Ciolos. De president bedankte de prins voor zijn inzet voor het behoud van de Roemeense cultuur en natuur. Charles is daar verzot op, en ondersteunt met zijn stichting ‘The Prince of Wales’ restauratie van cultuurgoed en monumenten.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana