Charles ontvangt winnende ontwerpers van zegels voor coronahelden

Vorsten

11-03-2022 13:17:03

Prins Charles heeft de jonge winnaars van de ontwerpwedstrijd Heroes of the Pandemic van het Britse postbedrijf Royal Mail ontvangen. Voor deze wedstrijd moesten kinderen een eigen postzegel ontwerpen waarbij de helden van de coronapandemie geëerd werden. Op Instagram werden vrijdag foto’s van de winnaars en hun ontwerpen gedeeld.

Van de 606.049 binnengekomen ontwerpen koos Charles er acht uit die hij het mooist vond. De zegelontwerpen werden vanuit het hele Verenigd Koninkrijk aangeleverd en varieerden van tekeningen van medewerkers van de gezondheidsdienst NHS tot schoonmaakpersoneel, koeriers en wetenschappers. Ook waren er veel ontwerpen gemaakt van lokale vrijwilligers die geld inzamelden voor het goede doel, zoals Captain Tom Moore, die met zijn 100 jaar rondjes liep in zijn tuin om geld op te halen.

De winnende zegels zijn bij 7000 postkantoren in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. Iedere winnaar krijgt bovendien een eigen poststempel ter herinnering aan zijn of haar winnende ontwerp.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel