Charles: pandemie heeft cruciale rol verplegers benadrukt

Vorsten

2021-05-13 09:07:37

Prins Charles is diep onder de indruk van het werk van verplegers. Volgens de Britse troonopvolger heeft de coronapandemie hun “cruciale rol” benadrukt, schreef hij in een artikel in The Times ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Verpleging.

Door het coronavirus zijn verplegers zichtbaarder en inspireren ze anderen, aldus Charles. “Het is positief om te horen dat zo veel mensen door het werk van onze verplegers worden geïnspireerd. Het aantal aanmeldingen voor de studie verpleegkunde aan universiteiten in het Verenigd Koninkrijk is met 32 procent toegenomen.”

De prins bracht dinsdag een bezoek aan het het ziekenhuis in Londen waar zijn vader prins Philip kort voor zijn overlijden werd behandeld aan zijn hart. Charles sprak er ook met verplegers van het St. Bartholomew’s Hospital die voor Philip hebben gezorgd. “Ze staan voor dienstbaarheid, zorg en professionaliteit en daar zijn we allemaal dankbaar voor en trots op”, schreef hij na het bezoek in het artikel. “Dus ik denk vandaag aan hen en aan alle verplegers die ons door deze pandemie heen helpen. Ze verdienen onze steun en dank.”


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?