Charles plant boom om jubileumjaar Elizabeth mee in te luiden

Vorsten

2021-05-17 17:48:51

Ter ere van het feit dat koningin Elizabeth volgend jaar maar liefst zeventig jaar op de troon zit, heeft haar zoon prins Charles maandag het startsein gegeven voor een bijzondere viering van het jubileum. Hij deed dat door een boom te planten en hij riep iedereen op om hetzelfde te doen.

In een video op social media vraagt Charles aandacht voor het kroonjaar van zijn moeder. In de clip is daarna te zien hoe hij in maart onder toeziend ook van de Queen al op het terrein van Windsor Castle de eerste boom in de grond zette. Het ging om een Verdun-eik, die groeit uit eikels die afkomstig zijn van een Franse slagveld uit de Eerste Wereldoorlog en na de bloedige Slag van Verdun in 1916 naar Groot-Brittannië zijn gestuurd om oorlogsmonumenten in de vorm van bomen mee te planten.

In haar zeventig jaar op de troon heeft Queen Elizabeth volgens Charles ruim 1500 bomen geplant. Hij hoopt dan ook dat anderen de noodzaak van het planten van de bomen in zullen zien en mee willen doen aan het zogenoemde Queen’s Green Canopy-project. “Een boom planten is een statement van hoop en geloof in de toekomst”, aldus de prins.

Het planten van de bomen begint in oktober en is ook onderdeel van het groene beleid van de Britse regering. Voor 2050 wil het de uitstoot van koolstofdioxide naar nul terugdringen. Het huidige parlement wil daarom voor het einde van de ambtstermijn in mei 2024 het aantal geplante bomen verdrievoudigen.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?