Charles prijst Hindoestanen voor samenwerking tijdens pandemie

Vorsten

20-08-2020 15:29:58

Prins Charles staat donderdag stil bij de 25e verjaardag van de Neasdentempel in Londen. Voor de gelegenheid heeft de Prince of Wales een videoboodschap ingesproken waarin hij de Britse Hindoestaanse gemeenschap prijst voor de manier waarop ze heeft samengewerkt tijdens de coronacrisis.

“Het maakt me ontzettend trots als ik hoor over de manier waarop de Hindoestaanse gemeenschap – inclusief een groot aantal BAPS-vrijwilligers – zo actief is gebleven met het steunen van degenen in nood, waarbij ze warme maaltijden en hulp aan de ouderen en meest kwetsbaren boden”, aldus Charles.

De BAPS-vrijwilligers waar Charles het over heeft horen bij de Bochasanwasi Akshar Purushottam Swaminarayan Sanstha, een hindoeïstische benaming binnen de Swaminarayan Sampradaya-stroming van het hindoeïsme.

De Neasdentempel in Londen werd op 20 augustus 1995 ingewijd en is de grootste in gebruik zijnde hindoeïstische tempel buiten India. Ook is het de eerste traditioneel gebouwde hindoeïstische tempel in Europa en mogen er ook niet-hindoes naar binnen.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.