Charles schrijft artikel voor overleden rabbijn

Vorsten

13-11-2020 15:47:29

De Britse prins Charles heeft voor het tijdschrift Jewish News een artikel geschreven gericht aan zijn oude vriend rabbijn Jonathan Sacks. De Britse geestelijke overleed vorige week zaterdag op 72-jarige leeftijd.

Charles noemt het overlijden van Sacks “een zwaar verlies voor de Joodse gemeenschap, het land en de wereld”. “Zij die hem kenden van zijn geschriften, preken en tv-uitzendingen hebben een onuitputtelijke bron van wijsheid, geestelijke gezondheid en morele overtuiging in vaak verbijsterende en verwarrende tijden verloren”, schrijft hij verder.

De Prince of Wales herinnert zijn oude vriend bovendien als een “betrouwbare gids en inspirerende leraar.” Hij was volgens hem iemand die als een soort baken licht wierp op de duisternis en ook het leven van anderen verlichtte. “Ik heb een ware en trouwe vriend verloren. Moge zijn licht door blijven schijnen en de herinnering aan hem als een zegen blijven bestaan.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.