Charles schrijft weemoedig artikel over afgelaste Highland Games

Vorsten

2020-05-15 13:59:55

Prins Charles vindt het jammer dat de Schotse Highland Games dit jaar niet door kunnen gaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. De hertog van Rothesay, zoals zijn titel in Schotland luidt, heeft op zijn website een artikel geschreven over de spelen waar hij beschermheer van is.

“Ik betwijfel niet dat de beslissing om de Games te annuleren extreem pijnlijk moet zijn voor de officials, organisatoren en vrijwilligers. Toch denk ik dat de loyaliteit, kracht en vastberadenheid die de spelen kenmerken, ons erdoorheen zullen slepen op weg naar betere tijden.” De Prince of Wales benadrukt dat iedereen zijn best moet doen om de Games “in het hart en in gedachten te houden” tijdens deze moeilijke tijden.

Charles blikt daarnaast met weemoed terug op de spelen die “ieder voor zich, groot of klein, hun eigen unieke kwaliteiten en tradities hebben die ze stuk voor stuk speciaal maken voor de gemeenschap en de regio. (…) De gedachte om dit alles een jaar te moeten missen is moeilijk te verdragen.”

De zoon van koningin Elizabeth kijkt uit naar het moment waarop onder meer de doedelzakken gestemd worden en de kilts omgebonden worden. “De charme, het karakter en de geschiedenis van de Highland Games en iedereen die erbij betrokken is zal zeker weten de komende jaren in perfecte stijl weer terugkeren.”


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt