Charles sluit bezoek Roemenië af in Boekarest

Vorsten

2017-03-31 15:01:00

Prins Charles heeft zijn officiële bezoek aan Roemenië afgesloten in de hoofdstad Boekarest. De Britse troonopvolger begon zijn laatste dag in het Oost-Europese land met een wandeling door het oude centrum van Boekarest.

Charles stopte onder meer bij Hanul lui Manuc, het oudste nog in gebruik zijnde hotel van de Roemeense hoofdstad en een belangrijke bezienswaardigheid van de stad. Aan de overkant van de straat bekeek de prins van Wales het Curtea Veche, het oud koninklijk hof.

Het hof werd in de vijftiende eeuw gebouwd tijdens de regeerperiode van Vlad III, bijgenaamd Vlad de Spietser of Vlad Dracula, een voorouder van Charles. Ook bekeek hij de Stravopoleos kerk, een oosters-orthodox klooster dat in de achttiende eeuw werd gebouwd.

Hospice

Vervolgens schoof de prins aan bij het Nationaal Theater, waar hij werd getrakteerd op een dansvoorstelling. Na de voorstelling sprak Charles met de artiesten en enkele medewerkers van het theater. Het volgende agendapunt was een bezoek aan een hospice in Boekarest. Daar at Charles met patiënten en medewerkers een stukje taart ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het hospice.

De prins van Wales sloot zijn bezoek aan Roemenië af in het dorpje Vizureşti. Daar maakte hij kennis met het werk van een lokale organisatie die zich inzet voor bewoners van achterstandsgebieden. Charles sprak enkele bewoners en bekeek hun knutselwerkjes.

Camilla

Vrijdagmiddag is Charles vertrokken naar Italië. Voordat hij Roemenië verliet, bedankte hij alle Roemeniërs voor de warme ontvangst. “Bedankt iedereen die de prins welkom heeft geheten tijdens het koninklijk bezoek”, luidde een tweet, die zowel in het Engels als het Roemeens werd verspreid.

Charles’ echtgenote Camilla was niet van de partij in Roemenië. Zij laat zich in Italië voor het eerst zien tijdens de negendaagse reis die haar man door Europa maakt. Na Italië zijn Vaticaanstad en Oostenrijk nog aan de beurt.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?