Charles speelt prins van Denemarken in Hamlet

Vorsten

2016-04-24 12:50:00

Wat heb je nodig voor Hamlet? Een prins natuurlijk! Dat vond de Royal Shakespeare Company ook. Prins Charles kreeg zaterdagavond daarom een rol toebedeeld in het feestprogramma in Stratford-upon-Avon ter gelegenheid van de 400e sterfdag van William Shakespeare.

In het Royal Shakespeare Theatre werd een ode gebracht aan de grootste Britse schrijver-dichter. De BBC zond het spektakel rechtstreeks uit. Er waren sketches, muziek uit op zijn werk gebaseerde musicals en opera’s, en een levendige act waarin de beroemdste Britse vertolkers van Hamlet met elkaar redetwistten over de zin ‘To be or not to be, that is the question’.

De Britse troonopvolger was zaterdag met zijn echtgenote Camilla de hele dag in de geboorte- en sterfteplaats van Shakespeare. Bij diens graf werd een krans gelegd en de prins onderhield zich in het stadje met tal van acteurs. Eerder in de week had hij al door het voorlezen van een fragment uit een werk van Shakespeare eer betoond aan zijn eigen moeder ter gelegenheid van haar negentigste verjaardag.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie