Charles waarschuwt voor klimaatverandering

Vorsten

21-11-2013 15:04:00

LONDEN – Prins Charles heeft in een toespraak tijdens een klimaattop in Londen nogmaals gewaarschuwd voor de gevaren van klimaatverandering en ontbossing. Natuurrampen als de tyfoon Haiyan zijn volgens de Britse royal een gevolg van de manier waarop de mens met de natuur omspringt.

“Het verwoestende effect van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen herinnert ons er op schrijnende wijze aan dat de mens en de natuur een intieme band met elkaar hebben”, zei Charles. Tijdens zijn bezoek aan India kwam de prins van Wales vorige week ook in een gebied dat eerder dit jaar door overstromingen werd getroffen. “Over de hele wereld krijgen we te maken met problemen die soms worden veroorzaakt door ons overmogen om actie te ondernemen.”

Dat de frequentie en intensiteit van natuurrampen de afgelopen decennia is toegenomen, is volgens Charles te wijten aan klimaatverandering. Hij riep de aanwezige mensen uit bedrijfsleven en politiek op om zich in te blijven zetten voor het milieu. Het doel is een ‘veilige en harmonieuze wereld, die we zo hard nodig hebben voor onze kinderen en kleinkinderen’. De volledige speech van de prins staat op de website van The Telegraph.

Meer Verenigd Koninkrijk