‘Charles wil alleen maar helpen’

Vorsten

13-05-2015 16:37:00

LONDEN – De Britse prins Charles geeft veel om zijn land en doet zijn best om met zijn unieke positie anderen te helpen, zo reageert het hof op de brieven van Charles die woensdag online zijn gezet.

“Een groot deel van zijn werk wijdt hij aan het helpen van mensen en organisaties. Hij wil een verschil maken voor zijn land en voor de wereld”, vervolgt de verklaring van Clarence House. Woensdagmiddag werden, na tien jaar gesteggel, brieven onthuld die die prins tussen 2004 en 2005 aan verschillende ministers schreef. Eerder was al bekend dat Charles het hierin had over onderwerpen die hem na aan het hart lagen.

Veel ministers en Britse politici hebben geen problemen gehad met zijn brieven, aldus het statement. “Ministers hebben hem soms aangemoedigd en zijn ideeën over verschillende onderwerpen werden dan ook positief tegemoet gezien.”

Zorgen

“De brieven die woensdag zijn gepubliceerd geven de interesses aan van de prins en de onderwerpen waar hij zich zorgen om maakt.” Zo had Charles het onder meer over de agrarische sector en het behoud van oude, historische gebouwen. “Op al deze vlakken hebben veel mensen zorgen, hij wil deze zaken op een praktische manier aan de kaak stellen.”

In de verklaring staat dat de prins van mening is dat hij recht heeft om privé te kunnen communiceren. “De publicatie van deze brieven kan eraan bijdragen dat hij zijn zorgen minder snel zal uiten”, valt te lezen. “Clarence House blijft geloven in het principe van privacy.”


Meer Verenigd Koninkrijk