Charles wil Roemeens platteland beschermen

Vorsten

03-06-2015 21:01:00

BOEKAREST – Prins Charles heeft in Roemenië een stichting opgericht die het erfgoed van het platteland moet beschermen. De Prince of Wales Romania Foundation is volgens The Telegraph de eerste naar hem vernoemde stichting buiten Groot-Brittannië, het Gemenebest en de Verenigde Staten.

Charles lanceerde de stichting deze week tijdens een bezoek aan zijn twee landgoederen in Transsylvanië, een historische regio die een groot deel van het noorden en westen van Roemenië beslaat. De keus viel op Roemenië omdat hij het land een warm hart toedraagt en vanwege verre familiebanden.

De stichting van de 66-jarige Prins van Wales, al jaren een vurig pleitbezorger van duurzame landbouwmethoden, zal nauw gaan samenwerken met plattelandsgemeenschappen in Roemenië om mensen nieuwe vaardigheden en ambachten te leren die van pas moeten komen in de zoektocht naar een baan.

Een van de eerste projecten van de stichting is de restauratie van een gebouw van Charles in het dorpje Viscri, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Nadat het pand is opgeknapt, zal het gaan dienen als een soort buurthuis waar cursussen en trainingen worden aangeboden.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.