Charles wil samenwerking bij oplossen klimaatproblematiek

Vorsten

31-10-2021 15:30:16

Volgens prins Charles ligt de sleutel bij het oplossen van de klimaatproblematiek in de samenwerking met de particuliere sector. Overheden kunnen het volgens de Britse troonopvolger namelijk niet alleen af, zo zei hij zondag tijdens de G20-bijeenkomst in Rome.

“De toekomst van de mensheid en de planeet staat op het spel”, meent Charles. De prins van Wales heeft de afgelopen tijd daarom met veel bedrijven gesproken over hoe klimaatverandering tegengegaan kan worden. “Wat zij mij vertellen is dat het particuliere bedrijfsleven klaarstaat en bereid is mee te werken en een cruciale rol zal spelen.”

Tijdens de G20-top riep Charles de rijkste landen ter wereld op om hun “overweldigende verantwoordelijkheid” te nemen en klimaatverandering op de agenda te blijven houden. De prins noemde de wereldleiders “de stewards van de planeet” en zei dat zij “de sleutel” van de toekomst van de jeugd in hun handen hebben.

Volgens Charles kost een succesvolle strijd tegen de opwarming van de aarde duizenden miljarden dollars per jaar. “Geen enkele regering heeft zoveel geld”, erkende hij. Daarom is het zaak dat bedrijven en overheden samen gaan werken om het klimaatprobleem op te lossen. “Dit is letterlijk onze laatste kans.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft