‘Charles zal zijn mening blijven geven’

Vorsten

2014-11-20 07:40:00

LONDEN – Prins Charles staat erom bekend niet terug te deinzen om zijn mening over mens en maatschappij te geven. Een adviseur van de prins vertelt aan The Guardian dat de prins nu eenmaal zo is en dat dit niet zal veranderen als hij ooit koning wordt.

“Hij blijft bij zijn opvattingen”, aldus de bron, die daaraan toevoegt dat Charles het als zijn taak ziet om kritisch te blijven. “De prins zal proberen op dezelfde voet door te gaan, maar natuurlijk wel op een manier die de monarchie niet zal schaden.” Charles weet volgens de insider dat hij voorzichtig moet zijn met het ventileren van zijn mening.

The Guardian meldt dat Clarence House geen commentaar wil geven op het stuk. “Speculaties over het pad dat Charles ooit zal kiezen als koning zijn al vaker het onderwerp van gesprek geweest. Wij hebben daar nooit commentaar op gegeven en dat zullen we ook nu niet doen”, aldus het Koninklijk Huis. “De Prins van Wales geeft heel erg veel om zijn land. In de afgelopen veertig jaar heeft hij veel landen en plaatsen bezocht en met veel mensen gesproken. Dit geeft hem een uniek perspectief waardoor sommige zaken en problemen hem eerder kunnen opvallen.”

Charles waarschuwde al meer dan eens voor de klimaatverandering en hij stelde de noodzaak van duurzaamheid en de verkoop van op eigen land gemaakte organische producten aan de kaak. Ook gaf hij ook al eens zijn mening over architectuur, het behoud van het platteland, genetische manipulatie en de bescherming van de geloofsgemeenschap.


Meer Verenigd Koninkrijk