‘Corgi’s Elizabeth eten van zilveren bordjes’

Vorsten

22-02-2016 16:48:00

LONDEN – De hondjes van koningin Elizabeth komen niets tekort. De vier viervoetertjes krijgen speciaal op hen afgestemde maaltijden en eten van zilveren en porseleinen borden, vertelt hondentrainer Roger Mugford in de nieuwe editie van Town & Country.

Roger zag hoe de corgi’s en dorgi’s – een kruising tussen teckel en corgi – rond etenstijd in een halve cirkel plaatsnamen rond de Britse vorstin. De beestjes kregen vervolgens één voor één te eten, in volgorde van leeftijd. “Elke hond heeft zijn eigen menu, inclusief een aantal homeopathische en kruidengeneesmiddelen. Het eten word opgediend door een butler.”

Elizabeth heeft tientallen honden gehad, volgens Britse media zijn het er zo veel dat moeilijk is bij te houden hoeveel viervoeters nu nog door Buckingham Palace tippelen. De koningin zou nu nog vier honden hebben; de twee corgi’s Willow en Holly en de twee dorgi’s Candy en Vulcan.

Vorig jaar werd bekend dat Elizabeth geen nieuwe honden meer wil. De 89-jarige vorstin is bang dat ze over een van haar hondjes struikelt en dan maanden is uitgeschakeld door ernstig letsel. De beestjes die ze nu in huis heeft zijn al op leeftijd, waardoor hun gedrag wat meer voorspelbaar is en Elizabeth zich geen zorgen hoeft te maken dat ze plotseling voor haar voeten opduiken.

Meer Verenigd Koninkrijk