Corona-fotoboek Catherine komt vrijdag uit

Vorsten

2021-05-06 12:24:34

Het fotoboek dat Catherine heeft samengesteld over de impact van de coronacrisis in het Verenigd Koninkrijk komt vrijdag uit. De hertogin van Cambridge maakte het boek, getiteld Hold Still: A Portrait Of Our Nation In 2020, samen met de National Portrait Gallery in Londen.

Op Twitter delen Catherine en haar man William het nieuws dat het boek vanaf vrijdag in de Britse boekhandels ligt. In de reacties vragen veel mensen of het boek ook buiten het Verenigd Koninkrijk te bestellen is, maar daar is nog geen duidelijkheid over. De opbrengst van het fotoboek wordt verdeeld tussen verschillende Britse projecten die zich inzetten voor mentale gezondheid en voor kunst, en The National Portrait Gallery.

Volgens de vrouw van prins William brengen de foto’s in het boek de gevolgen van de pandemie goed in beeld. “Voor mij zit de kracht van de foto’s in de aangrijpende en persoonlijke verhalen die erachter zitten”, aldus de hertogin in de introductie van het fotoboek. Zo zijn op de foto’s werknemers uit de zorg te zien, maar ook mensen die geïsoleerd van hun familie en vrienden leven.

Het initiatief van Hold Still is vorig jaar ontstaan. Samen met de National Portrait Gallery nodigde de hertogin mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. In totaal kregen zij ruim 31.000 foto’s binnen, waarvan 100 beelden de selectie voor het fotoboek hebben gehaald. Deze foto’s waren eerder ook in een onlinetentoonstelling te zien.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?