‘Crisisberaad na uitlatingen Thomas Markle’

Vorsten

02-08-2018 06:52:00

Buckingham Palace heeft crisisberaad gehouden na de uitlatingen van Thomas Markle, de vader van de kersverse hertogin van Sussex. In een aantal interviews op televisie en in tabloids uitte hij felle kritiek op zijn dochter Meghan, haar man prins Harry en de Britse koninklijke familie.

Bronnen rondom het paleis beweren dat het geduld van de royals op begint te raken. Om te voorkomen dat de ruzie echt uit de hand loopt, zou zelfs koningin Elizabeth gedwongen kunnen worden om in te grijpen. Er zouden momenteel drie opties op tafel liggen om te reageren op de uitspraken van Thomas Markle: Meghan neemt direct contact op met haar vader, een mediator bemiddelt tussen de twee in de aanloop naar een ontmoeting of Meghan verbreekt de banden met haar vader volledig in de hoop dat hij zal stoppen.

Thomas Markle zei in de interviews onder meer dat hij woest is op zijn dochter, omdat zij al weken geen contact hebben gehad. Zij zou hem hebben buitengesloten. Ook kan hij Meghans ‘gevoel van superioriteit’ niet waarderen. “Ze zou niets zijn zonder mij. Ik heb haar de hertogin gemaakt die ze nu is. Ik heb haar gemaakt tot alles wat zij is”, zei hij eerder in een interview met Daily Mail. “Ze is de vrouw die ze nu is dankzij alles dat ik voor haar heb gedaan. Krijg ik daar enige erkenning voor? Een bedankje? Ze praat niet eens meer tegen mij. Hoe gemeen is dat?”

Meer Verenigd Koninkrijk