‘Crisisoverleg binnen paleis na interview Harry en Meghan’

Vorsten

2021-03-08 23:56:19

Terwijl Groot-Brittannië maandagavond, een dag na de Amerikanen, naar het spraakmakende interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan kijkt, zwijgt Buckingham Palace in alle talen. Volgens verschillende Britse media zou er achter de schermen wel crisisoverleg zijn.

Via telefoon en videoverbindingen zou onder meer koningin Elizabeth met haar zoon prins Charles en kleinzoon prins William hebben gepraat. Geen enkel medium kreeg echter een officiële reactie vanuit het paleis. Royaltyverslaggever Richard Palmer van de Daily Express twitterde eerder maandag dat iedereen die geautoriseerd is om met de media te praten zijn of haar telefoon heeft uitgezet.

Meghan zei tijdens het interview onder meer dat er tijdens haar zwangerschap in het paleis “zorgen om en gesprekken over” de huidskleur van de baby waren. Ook sprak ze over suïcidale gedachten, beweerde ze dat haar schoonzus Catherine haar aan het huilen had gemaakt en vertelde ze over het ‘verraad’ van haar vader Thomas.

Thomas Markle raakte na de bruiloft tussen Harry en Meghan vervreemd met het koppel vanwege zijn contact met de Britse pers. Volgens presentator Piers Morgan doet hij dinsdag zijn verhaal in Good Morning Britain.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig