Daily Mail: Britse royals boos om docu over William en Harry

Vorsten

22-11-2021 17:35:03

Het Britse hof is niet blij met een documentaire van de BBC over prinsen William en Harry. Volgens bronnen rond de familie hadden de prinsen zelf en ook koningin Elizabeth en prins Charles de film The Princes and the Press, die maandagavond wordt uitgezonden, graag van tevoren gezien of erop willen reageren.

De documentaire gaat over de vele media-aandacht voor de broers en de relatie van Harry met Meghan, de belangrijkste reden dat de twee een stap terug deden binnen het Britse koningshuis en naar Amerika zijn verhuisd.

In de film wordt ook gesuggereerd dat William en Harry via hun adviseurs negatieve berichten over elkaar naar buiten hebben gebracht. Vooral over dat laatste is de familie naar verluidt boos. Volgens een paleisbron is de koningin “van streek”, zo vertelt hij aan de Daily Mail.

De beslissing van de makers om de documentaire niet van tevoren te laten zien of ze te benaderen voor een reactie, heeft er volgens een ingewijde toe geleid dat de familie niet meer wil meewerken aan toekomstige producties van de BBC. De omroep laat weten dat de juiste richtlijnen zijn gevolgd die gelden voor documentaires.

Meer Verenigd Koninkrijk