Dankbare Tom Moore kijkt uit naar ontmoeting met Elizabeth

Vorsten

15-07-2020 17:45:59

De 100-jarige Britse veteraan Sir Tom Moore die vrijdag uit handen van koningin Elizabeth een ridderorde ontvangt, kan nog amper geloven dat hij op Windsor Castle de Britse vorstin gaat ontmoeten.

“Ik had nooit kunnen denken dat dit mij zou overkomen. Het is zo’n grote eer en ik kijk er erg naar uit om Hare Majesteit de Koningin te ontmoeten. Het wordt de meest bijzondere dag voor mij,” schrijft de oud-legerofficier op Twitter.

‘Captain Tom Moore’ werd in mei al door de koningin tot ‘Sir’ benoemd. Maar vanwege de coronacrisis werden alle bijeenkomsten afgelast of uitgesteld, zo ook de ridderslagen die horen bij de titelverlening.

Moore, die inmiddels honderdduizenden volgers op sociale media heeft, werd wereldberoemd met een inzamelingsactie in de strijd tegen het coronavirus. Lopend achter zijn rollator zou hij honderd keer een afstand van 25 meter afleggen in zijn tuin in Marston Moretaine. Die wandeling kon worden gesponsord en Moore hoopte zo duizend pond binnen te halen. Het werd meer dan 32 miljoen pond.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.