Deense, Noorse en Belgische vorsten naar herdenking Philip

Vorsten

18-03-2022 19:42:03

Bij de herdenkingsdienst voor de vorig jaar overleden Britse prins Philip zijn een groot aantal vertegenwoordigers van Europese koningshuizen aanwezig. Vrijdag werd bekend dat ook onder anderen koningin Margrethe van Denemarken, koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen en koning Filip en koningin Mathilde van België naar Londen afreizen.

De Denen en Noren hebben het bezoek toegevoegd aan de openbare agenda op hun website. Het Belgische hof bevestigde de komst van Filip en Mathilde aan Het Nieuwsblad-journalist Wim Dehandschutter, zo schrijft hij op Twitter.

Eerder vrijdag meldden ook Spaanse media dat koning Felipe en koningin Letizia op 29 maart in de banken van Westminster Abbey zitten. Donderdag werd bekend dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix naar Londen gaan voor de ceremonie en ook de komst van koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden werd al aangekondigd.

Prins Philip overleed op 9 april 2021 op 99-jarige leeftijd. Vanwege de coronapandemie konden er geen buitenlandse gasten naar de uitvaart komen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel