Diana-actrice ‘houdt zich niet zo bezig’ met Harry en Meghan

Vorsten

02-06-2021 19:24:45

Emma Corrin, die in de Netflix-serie The Crown de rol van prinses Diana speelde, zegt dat ze zich niet zo bezighoudt met wie er allemaal naar de serie kijken. De actrice denkt ook dat het verstandig is om daar niet te lang over na te denken.

In The Wrap Magazine wordt Emma gevraagd wat ze ervan vindt dat de jongste zoon van Diana, prins Harry en zijn vrouw Meghan, waarschijnlijk naar de serie over het Britse koningshuis zullen kijken. “Persoonlijk probeer ik me daar niet te veel mee bezig te houden, want dat voelt als glad ijs”, meent de actrice. “Als ik me zorgen begin te maken wie er wel en niet heeft gekeken, wordt het stressvol.”

Of Harry en Meghan nou naar The Crown kijken of niet, Emma vindt dat er in ieder geval een originele serie is gemaakt. “Ik voel me comfortabel in de wetenschap dat wat we gemaakt hebben, de versie van Peter (Morgan, scenarioschrijver, red.) is. Hopelijk staat het dus op zichzelf. Maar toch kan het denk ik nergens helemaal apart gezien worden van de realiteit waar het tegenaan schuurt en waardoor het beïnvloed is.”

Emma speelde de rol van Diana in het vierde seizoen van The Crown. In de komende reeks neemt Elizabeth Debicki de rol van haar over. Dominic West neemt het stokje in het vijfde en zesde seizoen over van Josh O’Connor als prins Charles. Imelda Staunton, Lesley Manville en Jonathan Pryce nemen de rollen over van respectievelijk Olivia Coleman als koningin Elizabeth, Helena Bonham Carter als prinses Margaret en Tobias Menzies als prins Philip.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel