Discovery+ zendt serie uit over nieuwe milieuprijs prins William

Vorsten

21-09-2021 13:28:04

Streamingdienst discovery+ zendt vanaf 3 oktober een serie documentaires uit over The Earthshot Prize, de nieuwe milieuprijs van Prins William. De prijs is voor personen of organisaties die innovatieve oplossingen hebben bedacht voor milieuproblemen.The Earthshot Prize: Repairing Our Planet bestaat uit vijf afleveringen, waarin zowel de vijf categorieën waarin gewonnen kan worden als de kanshebbers worden belicht.

Prins William riep de The Earthshot Prize onlangs samen met de bekende natuurdocumentairemaker Sir David Attenborough in het leven. Anderen die betrokken zijn bij de prijs zijn onder meer de Chinese filantroop Jack Ma, koningin Rania Al Abdullah van Jordanië en actrice Cate Blanchett. In totaal zijn er vijf prijzen van een miljoen pond te verdelen in de categorieën natuurbescherming, schone lucht, oceanen, wereld zonder verpakking en red het klimaat.

“Ik voel me vereerd om de vijftien innovators, leiders en visionairs voor te stellen die de allereerste finalisten zijn voor The Earthshot Prize. Ze werken met de urgentie die nodig is in dit beslissende decennium voor het leven op aarde en zullen ons allemaal inspireren met hun optimisme om de grootste uitdagingen in de menselijke geschiedenis aan te gaan”, reageert de Britse prins in een persbericht over de documentaireserie. Later volgt er nog een aflevering over de winnaars die op 17 oktober bekend worden gemaakt.


Meer Verenigd Koninkrijk